понеделник, 14 декември 2020 г.

Бойко Борисов: Като преодолеем пандемията, икономиката ще дръпне

 

Условията за бизнес в България са добри, а Швейцария е перспективен икономически партньор на нашата държава. Това написа на страницата си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов след проверка в предприятието на швейцарската група за производство на кабели и кабелни системи "Ховаг", излъчена на живо в профила му.

По време на срещата в Търговище било отчетено, че Швейцария е един от най-големите инвеститори в България.

"В това сме единодушни с посланика на Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен и с мениджмънта на предприятието", написа Бойко Борисов.

До средата на 2020 г. преките чуждестранни инвестиции на Швейцария у нас възлизат на 1.37 млрд. евро. Въпреки тези положителни данни обаче, правителството, посолството и Българо-швейцарската търговска камара продължаваме да работим усилено за привличането на нови швейцарски инвеститори в страната, написа още премиерът.

"Най-важното сега е да преодолеем пандемията за няколко месеца, след това икономиката ще дръпне", посочи Борисов. Виждате как се строи наоколо, скоро човек като свърши работа в пет, ще може след това да отиде на почивка и това е голямо предимство, каза Борисов.

"Важни са и пътищата, които се строят за да може да има добри връзки между регионите", посочи посланик Коен, цитира БТА.

"Кабелите са магистрали в този нов дигитален свят. В завода ни в България работи нова машина, създадена тук", посочиха представители на компанията.

По цялото трасе на газопровода "Балкански поток" има и трасе с оптичен кабел, каза още Борисов, по време на посещението в завода.

Новините от днес и със задна дата