понеделник, 14 декември 2020 г.

26-г. Александра е предизвикала мелето на пъпа на Бургас

  

26-годишната Александра Добрева от жк. "Меден рудник" и 19-годишната Ванеса Василева от Созопол са двете девойки, шокирали живущи в центъра на Бургас със зрелищната катастрофа, която стана снощи на кръстовището между ул. "Св.Св. Кирил и Методий" и "Цар Симеон I", пише "Флагман".

Както писахме около 23 часа Александра препускала с бялото си БМВ 316, като се движила от денонощния магазин "Тришър", по ул. "Св.Св. Кирил и Методий" към бул. "Демокрация". 

На кръстовището с ул. "Цар Симеон I" бургазлийката подминала като малка гара пътния знак "Стоп", като изобщо не спряла на него. В този момент, по път с предимство се движило Ауди А6, зад волана на което е 19-годишната Ванеса от Созопол. По данни на случайни минувачи, станали свидетели на среднощния сблъсък, и двата автомобила се движили с превишена скорост. Ванеса, която се движила по пътя с предимство, нямала никаква възможност да спре или поне да намали, за да избегне удара с БМВ-то на Александра. 

Според запознати тя е взела книжка съвсем наскоро и още била "зелен" шофьор. Заради високата скорост, мократа настилка и силния удар, БМВ-то се завъртяло на 180 градуса, а Аудито помело светофара на тротоара между ул. "Св.св. Кирил и Методий" и "Цар Симеон I", след което се преобърнало странично и забило в едно от дърветата. 

Става ясно още, че двете девойки са дали отрицателни резултати на тестовете за алкохол, като Александра е отказала да даде кръв за химичен анализ. Въпреки че момичетата не са били пияни, поведението им показва абсолютно непознаване на правилата за движение по пътя. Макар че около 23 часа по улиците на града могат да се срещнат не по-малко от десетина души, цяло чудо е, че сблъсъкът не отне живота на някои пешеходец, който в този момент е минавал през трасето. 

Освен че Александра се е движила с висока скорост, тя по никакъв начин не е предприела действия, за да се съобрази с пътния знак и да спре, за да изчака преминаването на Аудито. Километражът на БМВ-то и е бил доста висок, тъй като цялата предница е на хармоника. В бавареца са пътували още две момчета - 19-годишните Генади и Богомил, които са с контузени глава и крайници, разминали са се само с уплаха и вече са си вкъщи за домашно лечение. 

Снощи Александра е била прегледана от Спешен екип, тя е с контузена глава и гръден кош, но състоянието ѝ е било стабилно и вече е освободена за домашно лечение. В автомобила на 19-годишната созополчанка са пътували петима души. Сред тях 15-годишната си сестра на Ванеса, която е била на задната седалка, както и приятелите й Петър и Илия / на 20 и 21 г./ са се разминали по чудо, след каскадата на Аудито. 

Най-тежко е пострадала 23-годишната Росица, която е с контузия на гръдния кош, но е без опасност за живота. Тази сутрин стана ясно каква е ситуацията на кръстовището между ул. "Св. св. Кирил и Методий" и "Цар Симеон I". Светлинната уредба е счупена, по земята има множество автомобилни части, както и лични вещи, които вероятно са изхвърчали след сблъсъка.

Новините от днес и със задна дата