сряда, 2 декември 2020 г.

В Бургас масово не се спазват препоръки за носене на маски и социална дистанция

 

                Това са кадри от днес 02.12.20г в 19:20 часа на площад "Тройката"

В Бургас масово не се спазват наложените в края на миналия месец извънредни мерки и препоръки в защита от заразяване с Ковид-19, съобразени с епидемиологичната обстановка в страната. 

Последното бе установено, както от BurgasNovinite.BG, така и от читатели на нашата медия, които буквално ни заливат със снимков материал. 

На последната изпратена ни от читателя ни Ивайло Димитров снимка, ясно се вижда, че никой не е с маска, а за спазване на социална дистанция и дума не може да става. По думите на нашия читател, само продавачът е бил с маска.

Разбира се, че хората консумиращи нещо на незакрито пространство, няма как да не си свалят маските, но могат да направят поне усилие да не са в такава близост един до друг. 

На снимката обаче, се виждат и хора, които просто са спрели да си побъбрят и съвсем са забравили, че бургаските болници са препълнени със заразени наши съграждани. А лекарите, които се опитват да ги спасяват са на ръба на своите сили и възможности. 

Това е само един епизод от общата картинка в Бургас. Уважаеми бургазлии, всичко е казано и няма нужда да бъде преповтаряно. Вече всичко е оставено на наша отговорност. И народа си го е казал, че каквото можем сами да си сторим, никой друг не може да ни го стори. 

Така че, ако след сладки приказки с приятели на улицата или на друго място, се наложи да търсите медицинска помощ, сигурно ще се сетите, че сте били без маска и прекалено близо едни до други, но тази равносметка може да се окаже закъсняла.  Никой не ни е задължил да бъдем с маски извън закрити пространства, но при положение, че сме без такава, дистанцията е наложително да се спазва, за да не се стигне и до следваща по - тежка мярка, а именно да ни задължат да бъдем с маски и на открити пространства. Както се случи в много европейски държави.

Новините от днес и със задна дата