четвъртък, 31 декември 2020 г.

Катастрофата на "Тракия" - шофьорът, влязъл в насрещното платно, почина, другият е потрошен

  

                                   Снимка: bTV

Равносметката след тежката катастрофа, станала вчера вечерта на магистрала "Тракия", е тежка - шофьорът, предизвикал инцидента след навлизане в насрещното платно, е загинал, а другият водач е в тежко състояние с множество фрактури.

Сблъсъкът е станал в района на 44-45 км на автомагистралата край Ихтиман, в посока Пловдив, малко преди 19 часа. До удара се стигнало, след като възрастен мъж най-вероятно се е объркал при пътен възел "Мухово" и така се е озовал в насрещното платно. Първоначално имаше информация, че автомобилът му е прескочил мантинелата, но тя не се потвърди.

Мъжът се е движил така известно време преди да предизвика катастрофата с другата кола, в която пътувало семейство с дете и възрастна жена.  

"Едната кола беше в насрещното, доколкото видях. Човекът вероятно се е объркал. Той беше възрастен и е възможно да не е разбрал, че е на магистралата. В другата кола имаше семейство. Тях ги закараха в болница", разказа очевидец пред Нова телевизия.

Пожарната е помогнала на мъжа да бъде изведен от колата, тъй като кракът му е бил заклещен. 

38-годишният мъж и семейството му са откарани в болница. Пациентът е докаран в много тежко състояние, съобщиха днес от УМБАЛ "Св. Анна"-София. Той е настанен в Клиника по ортопедия и травматология с тежка фрактура на таза, открита фрактура на коляно, счупени кости на подбедрица, счупена раменна става. Подложен е на няколкочасова операция.

Близките му са с леки травми.

Инцидентът на магистралата образува километрично задръстване. Десетки коли чакаха с часове, за да продължат по пътя си. Движението беше възстановено чак след 23 часа.

Новините от днес и със задна дата