събота, 26 декември 2020 г.

Тринадесетте Свети дни и нощи

 

Още в древността Заратустра е сочил към 12-те Архангела (Амшаспанди) като посланиците на Великия Слънчев Дух Аура-Мазда. В нашата епоха те са своего рода носители на 12-те аспекта на Христовия Импулс, възникващи в нашата вселена като резултат от Неговото преминаване през кръга на Зодиака.

Те се явяват също небесни пазители и инспиратори на 12-те Свети Нощи, падащи се точно през годишния период, намиращ се под въздействието на силите от областта на Козирога. Преминавайки през Зодиака, човек може да се издигне от висшия си Аз, сроден с Духа-Себе, към Истинския си Аз, сроден с Духа-Живот (Принципа на Любовта-Христос), чиито носители са Архангелите. 

Тази степен е достъпна само за Посветения, който е поел карма на друг човек или група хора. Чувството е претворено в способност за инспирация, астралното тяло е станало ясновиждащо и можем да срещнем астралния Христос в нисшия Девакан.

Тринадесетте Свети Дни и Нощи
1 нощ от 24 към 25 декември – време, когато съзнанието на растенията се съединява със съзнанието на минералите.
2 нощ от 25 към 26 декември – време на кръга на 12 Архангела, от които всеки един от тях е представител на един от аспектите на Христос, сред тях по това време е Христос.
3 нощ от 26 към 27 декември – време за разбиране на свързаността на хората и човечеството, така да се каже, кръга на хората.
4 нощ от 27 към 28 декември - – време, когато душите на хората могат повече да се разбират една друга и да се приближат една към друга. Това е времето на любовта.


5 нощ от 28 към 29 декември – време, когато сънищата имат повече социален характер.
6 нощ от 29 към 30 декември – време, когато деветте блаженства в Проповедта на планината могат да бъдат много дейни и представляват 9 Христови импулса.
7 нощ от 30 към 31 декември – време, когато добрите мисли, думи и дела са особено дейни.
8 нощ от 31 към 1 януари – най-светлото време на духовното Слънце, а също време, когато най-леко може да се упражняваме в разбиране на хората и на самия себе си.


9 нощ от 1 към 2 януари – време, когато кармата може във всички отношения да се насочи по нов път.
10 нощ от 2 към 3 януари – време, когато човешкото познание и всичко, което обикновено е скрито под маска, много лесно може да бъде разкрито в светлината на древното съзнание и познато във всичките истински аспекти.
11 нощ от 3 към 4 януари – през другото време само Аза на човека, благодарение на въздействието на Ангела пазител изразява човешкия стремеж към добро, а астралното тяло автоматично следва старите –лоши–навици. Но на Рождество е особено важно не само човешкия Аз, но също и астралното тяло да придобие склонност към доброто. Това е възможно благодарение на въздействието на кръга на Архангелите с Христос сред тях.

12 нощ от 4 към 5 януари – времето на починалите, защото тогава много леко можем да влезем в контакт с тях, да ги подкрепим с добри мисли и чувства.
13 нощ – от 5-6 януари – завършва и обединява изживяванията на предходните 12 нощи.

"Тези четири основни празника са създадени от Посветените, за да напомнят на хората, че на тези дати слънцето освобождава във вселената особено мощни сили, от които те могат да черпят, за да ги оползотворят в своята еволюция.
Ако хората се подготвят с необходимото съзнание и старание и влязат в хармония с космоса, те ще приемат от тези излъчвания и в тях ще настъпят големи промени.
Следователно на 21 декември настъпва зимно слънцестоене, което се ръководи от архангел Гавриил.
Няколко дни по-късно, на 25 декември, е Коледа, на който се празнува раждането на Исус.
А едно раждане не е нищо друго, освен слизане в материята, сгъстяване, кристализиране, подобно на зимата, когато всичко се обездвижва и сковава. "

Новините от днес и със задна дата