събота, 26 декември 2020 г.

10 неща, които не трябва да правите в навечерието на Нова година

 

10 неща, които не трябва да правите в навечерието на Нова година

Новогодишната нощ е вълшебна. Неслучайно, когато стрелките се слеят в 12 часа в полунощ, много хора изричат най-съкровените си мечти с надеждата те да се превърнат в реалност. 

В известна степен самите ние създаваме магията на тази нощ, спазвайки редица специални ритуали.

Има много поверия за това какво трябва да се направи на 31 декември, в нощта на 31 декември срещу 1 януари и на 1 януари, за да ни върви по вода през цялата нова година. 

Вижте малко повече за това как правилно да отправите желанията си, с кого да не посрещате празника и какви неща да не правите в новогодишната нощ, за да не провалите цялата си следваща година. 

Преди да си пожелаете нещо в навечерието на новата година, не е нужно да го обмисляте дълго. И не използвайте отрицателната частица "не": например вместо "да не се разболявам", по-добре кажете "да бъда здрава".

Изричайки желанието си, докато часовникът бие, не казвайте на никого за това. В противен случай то няма да се сбъдне.

В последния ден от годината не трябва да пришивате копчета. Има много голям риск да не успеете да решите старите проблеми през новата година

Не трябва да посрещате новата година сами. 

Между другото, психолозите уточняват, че ако все пак възнамерявате да го направите, е по-добре е да стоите далеч от социалните мрежи в навечерието на новата година. Най-добрият вариант е да си пуснете интересен филм или да изгледате някоя развлекателна програма по телевизията.

Не трябва да посрещате новата година в изключително женска компания. Ако това е единственият ви вариант за празника, в полунощ излезте навън и поздравете съседите си от мъжки пол. 

Психолозите пък имат малко по-различна теория по този въпрос. Според тях не е нужно да прекарвате новогодишната нощ с хора, които не харесвате.

В празнична нощ не трябва да сте със стари дрехи. И джобовете ви да са празни. Ако посрещнете новата година без пукнат лев, не можете да мечтаете за просперитет и финансова стабилност през следващата година. 

В навечерието на 31 декември не трябва да взимате пари на заем. Като цяло се постарайте изобщо да не го правите в периода от 31 декември до 19 януари.

На новогодишната маса не трябва да има раци, омари и други гадинки с щипки. Обяснението е просто: за ракообразните е характерно да се придвижват назад, а това е знак, че старите проблеми ще ви измъчват през цялата нова година. 

В навечерието на празника и в първия ден от новата година не бива да ругаете (особено нецензурно). Създайте атмосфера на мир и добронамереност за няколко дни, а според поверията тя ще продължи през цялата година. /jenata.blitz.bg

Новините от днес и със задна дата