неделя, 13 декември 2020 г.

Чудо: 4-годишно дете възкръсна по време на погребението си в бургаското село Дебелт

 

Дете от средецкото село Дебелт възкръсна на собственото си погребениe. Поне това твърдят му Мира Маринова и Димо Кошничаров, съобщава "Флагман". Двамата все още не могат да осъзнаят какво се е случило.

Тялото на момченцето е в ковчега и никой не знае дали то още е живо, или действително е починало. От епикризата става ясно, че 4-годишният Стоян, поне според медицинските документи, е издъхнал на 12 декември в 14:36 часа в бургаска болница, вследствие на кардиологичен проблем. 

Родителите твърдят, че детето починало в петък срещу събота вечерта, но смъртният акт бил издаден по-късно. Тялото му било прибрано за денонощие в моргата, след което предадено на семейството. 

Днес те решили да го погребат. Рано сутринта майката Мира се изненадала, защото видяла, че памперсът му е пълен с урина, а вечерта, след като го взели от отделението по патоанатомия го преоблякла.

Семейството организирало скромна траурна процесия, стигнали до гробището, където изкопът вече бил подготвен. Минути преди да положат тялото те твърдят, че детето започнало да мърда в ковчега. Близките се шокирали! 

Няколко човека се кълнат, че са го видели да мърда. „Просто се размърда в ковчега. Всички го видяха, не беше просто мръдване, а здраво поместване”, обясняват от семейството. Родителите веднага се обадили на телефон 112, след което върнали ковчега с детето в дома им. 

В момента при детето е ѝ кметът на Дебелт Ангел Ников. „Обадиха ми се още сутринта. Детето е пред мен, не мога да потвърдя дали е живо или починало. Родителите ми обясниха, че и лекарите не са им казали нищо. Тялото е студено, но не и вкочанено”, коментира Ников.

Новините от днес и със задна дата