петък, 27 ноември 2020 г.

Напусна ни Чавдар Кондов, уважаван преподавател по музика в Бургас

  

Музикалните среди са шокирани от новината за кончината на уважавания преподавател, който бе част от Духовия оркестър на Бургас – Чавдар Кондов, съобщава Флагман бг. Днес негови съкрушени приятели не спират да изказват мъката си.

„Поклон пред този изключителен музикант и добър човек. Едни от първите музиканти когото срещнах в музикалните среди през 1996 когато започнах да се занимавам с естрадно пеене в Бургас. Да почива в мир!“ 

„Отишъл си е моят учител Чавдар Кондов... Човекът, който без никакви задни мисли и притеснения ми предаде занаята си. Човекът, който ми разкри тайните на хармонията. Човекът, на когото се възхищавах от малко дете как умее да изсвири и интерпретира всяка мелодия и песен! Човекът, от когото научих композиция, оркестрация, хармония, анализ, елементарна теория на музиката... Човекът, с когото сме прекарали часове, дни и нощи над нотните листи точно на това пиано, което виждате на снимката... (която аз му направих преди време след дълги преговори... Скромен човек, не искаше да се снима...) 

Човекът, за когото каквото и да напиша ще е малко. Човекът в сол минор... Ще ми липсваш, приятелю! Благодаря ти за всичко! Сбогом!“, изплака бургаският млад музикант Гого Милтиядов. 

„Не мога да повярвам... до преди дни си писахме и радваме че се намерихме и си спомням добрите и хубави моменти... толкова добър и толкова човечен Чавдар Кондов толкова ще ми липсваш ...почивай в мир приятелю ще се видим след няколко години и пак ще си припомняме за живота.“ 

„Приятели, напусна ни Чавдар Кондов! Не зная защо културната общественост на Бургас мълчи, социалните мрежи, също!!! 

Чоче, нямам сили да кажа сбогом!!! Но зная, че музиката на тишината също има нужда от аранжимент! Нека тя те носи на крилете си! Благодаря за споделеното време преди години като колеги! ПОКЛОН“, пише в послания от негови приятели, отправени към небесното.

Новините от днес и със задна дата