сряда, 25 ноември 2020 г.

Министър Ангелов с емоционален апел!

 Проф. Костадин Ангелов, новият здравен министър | Практическа Педиатрия 

"Във времена, в които едни вярват, а други не, в които едни слагат маски, а други не, когато някои искат да задържат децата си вкъщи, а други задължително да ги пратят на училище, когато едни искат да защитят, а други да не се нарушава свободата им, когато сме толкова разединени, толкова далечни, толкова враждебни, толкова неразбиращи, толкова уплашени, толкова несъгласни, толкова мразещи…".

Това написа в профила си във Фейсбук здравният министър Костадин Ангелов. "Там, сякаш в друг свят, има едни герои в бели престилки, които не спят, които почти не ядат, които са на крак всеки ден, всеки час и минута, които нямат време да прегърнат децата си, които не могат да целунат жените си, на които просто не е останал живот различен от скалпели, кръв, игли и плазма, дефибрилатори и кислородни концентратори.

Те са там, за да можем всички ние, които или вярваме, или не - да сме добре, да сме здрави, да ни има! За да можем ние да прегърнем децата си, да кажем “обичам те” на любим човек! Не е време за разделение, противопоставяне на хората. Време е да си помогнем и заедно да спечелим битката!", призова Ангелов.

Новините от днес и със задна дата