понеделник, 9 ноември 2020 г.

Нов погром в бежанския център в Харманли след скандал между сирийки

 

                                  Снимка:Bulphoto

Районната прокуратура в Харманли наблюдава досъдебно производство за унищожаване и повреждане на чуждо имущество в Регистрационно-приемателния център за мигранти в града. То е било свързано и с проява на масово нарушаване на обществения ред, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Инцидентът е възникнал на 8 ноември около 18,40 часа на територията на лагера. Породил се е бил битов спор между две жени от Сирия. Те били в едно от халетата на центъра, уточняват от прокуратурата.

След като чули за спора, от друг корпус на центъра излезли около 150 мъже и жени. Те започнали да хвърлят камъни и пръчки в посока на халето, където се намирали двете чужди гражданки. При действията им са били счупени три стъклопакета и входна врата. Няма пострадали хора, уверяват от пресцентъра на Пловдивската апелативна прокуратура.

На място са пристигнали полицейски екипи. Установено е било, че 44 мъже и жени са участвали в нарушаването на обществения ред, като трима от тях били подбудители и инициатори. По делото се извършват процесуално-следствени действия.

От държавното обвинение подчертаха, че конфликтът е бил изцяло междуличностен и не може и дума да става за етническо противопоставяне между хора от различни националности в центъра.

Новините от днес и със задна дата