понеделник, 23 ноември 2020 г.

Д-р Шахов разтърси България с тези думи за лекарите и цинизма на критиците им!

  

Управителят на белодробната болница във Враца д-р Костадин Шахов написа много силен пост по повод критичната обстановка у нас с разпространението на коронавируса.

Вижте думите му в социалната мрежа: „СТРЕЛБА ПО ЛЕКАРИТЕ ВЪВ ВРЕМЕ НА ВОЙНА - ТОВА Е НЕВИЖДАН ЦИНИЗЪМ Държим се крайно неадекватно по време на войната с вируса. С напредването ѝ насочваме гнева си натам, където той няма никакво място. Посоката на гнева ни е толкова сбъркана, че ни превръща в невиждани циници. 

След драмата с двамата починали пациенти в Пловдив форумите отново са пълни с коментари на „специалисти“, които наричат лекарите мошеници и търгаши, на които не им пука за човешкия живот, изказват се за здравната ни система. 

Очевидно е, че сме във война. Има ли спор по този въпрос? И какво правим? Седим си вкъщи, по офисите и стреляме в гръб по бойците на фронта. Искаме от тях да спечелят всички битки. И ако загубят една, две ,три, сме готови да ги изпратим на гилотината. А колко спечелиха? И колко от тях си отидоха, за да спасят други животи. Отчаянието на близките на жертвите е обяснимо. Болката е силна. 

Утре може да са нашите близки. Очевидно е, че здравната ни система е пред рухване, ако не е вече рухнала. Но лекарите са на фронта и се борят с пропадането й. Нали сте ги виждали в ковид отделенията – не се прибират с дни у дома. Това е жестока война. Да обвиняваш войник на фронта, че не е спечелил всички битки, е невероятен цинизъм.

Статистиката е безпристрастна – два процента от заразените губят битката, останалите 98 я печелят с помощта на лекарите, които сме готови да обесим в прилив на гняв. Какво очаквате от демотивиран боец на фронта? Нищо освен загуби. А нашите губят два живота и спасяват 98. Не стреляйте в гърба им, аплодирайте ги!“ ЗАМИСЛЕТЕ СЕ, ПРЕДИ ДА ПРОДЪЛЖИТЕ ДА НИ УБИВАТЕ В ГРЪБ! УБИВАТЕ ЕДИНСТВЕНИТЕ СИ ЗАЩИТНИЦИ В ТАЗИ ВОЙНА!

Новините от днес и със задна дата