петък, 13 ноември 2020 г.

Изгладнели от К-19 варненци, обирали апартаменти в Бургас

  

Двамата изгладнели варненци Красимир Кръстев и Станимир Георгиев, които бяха спипани при спецакция на „Криминална полиция“ и „Специализираните полицейски сили“ при ОДМВР-Бургас за извършването на множество кражби в Бургас, ще чакат делото си в ареста, съобщава "Флагман".

Бургаският районен съд им наложи най-строгата мярка за неотклонение „задържане под стража“. Двамата мъже, които са криминално проявени, са нахлули преди дни в апартамент в жк „Изгрев“, откъдето са откраднали множество накити и лаптоп – всичко на стойност 3575 лв. 

В жилището е проникнато чрез използването на техническо средство – т.нар. „трошач за секретни патрони“. Това е устройство, което е изработено от нечуплива масивна стомана и се използва за счупване на патрона, което пък позволява освобождаването на отвора на бравата и безпрепятственото превъртане на езика. За двамата е ясно още, че са проникнали и в няколко други апартамента в Бургас в центъра. 

Те са с богати криминални досиета и множество присъди за кражби. Красимир и Станимир действали изключително организирано – пристигали в града, набелязвали жилище, разбивали го, след което се прибирали с плячката. 

Двамата бяха арестувани ден след последната им взломна кражба. Определената им от Бургаския районен съд мярка за неотклонение не е окончателна и подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

Новините от днес и със задна дата