понеделник, 7 септември 2020 г.

Кирил Маричков обясни защо не ходи на протестите

  

„Сериозно е, когато протестираш срещу нещо, да предлагаш какво точно да се направи на негово място. Затова не ме виждате по протестите. А това, че пускат мои песни – много хубаво, коментира музикантът Кирил Маричков пред БНР.

Аз съм съгласен с основните неща – много ми харесва това „Мутрите вън“, само че изглежда, че става само за някои мутри, не за всички. Много искам да ми се обясни как точно ще стане това - мутрите вън, и как точно ще се премахне тази зависимост на държавата и на всичко от определени мутри“, допълни той. 

„Протестират хора с коренно противоположни възгледи, които не могат да имат нищо общо помежду си – как точно са рамо до рамо“, пита изпълнителят. На 3 септември в Лятно кино „Кабана“ в София Кирил Маричков кани своите почитатели на концерт. 

„Музиката е нещо, с което можеш да направиш хората щастливи, а политиката – не“, отбеляза Маричков, който си е наумил да изпее 20 свои парчета - „много от песните на „Щурците“, много от моите песни.“ Кирил Маричков ще участва и на празниците на изкуствата „Аполония“.

Новините от днес и със задна дата