петък, 28 август 2020 г.

Петокласници влязоха в Zoom срещата на учителката и гледаха порно, вместо уроци

  

Училищните ръководители в Сан Леандро казват, че един от петите класове е преживял нещо ужасно по-време на урок в платформата Zoom, пише "Бгвойс". Няколко възрастни нахлули в чата и си разменяли неподходящи за учениците снимки.

Началното училище „Макинли“ в Сан Леандро е затворено за обучение в клас и учениците са преминали към дистанционно обучение. Една от майките на децата публикува видео във Фейсбук, казвайки, че синът ѝ е бил във видеокласа, когато урокът е било прекъснат по смущаващ начин. 

„Класната стая на Zoom беше просто хакната от трима мъже, които споделяха порнографски снимки на децата от пети клас“, каза майката. „Отвратително“,добавя тя. Училището в Сан Леандро потвърди тази за случая. 

Училищният район разследва инцидента и изисква учителите да определят протоколи за сигурност за всички класни стаи в Zoom.

Полицията също е уведомена. 

В друг инцидент с дистанционно обучение учениците от Eastside Union High School District в Сан Хосе са били шокирани, че преподавателят им се включва във видеоконференциите с дрехи без ръкави.

Новините от днес и със задна дата