понеделник, 31 август 2020 г.

ДПС няма да подкрепи ГЕРБ за нова Конституция и Велико Народно събрание

 Да изнудваш Пеевски и Доган за 12 млн. евро? Как румънец и българин стоят в  ареста 4 месецаДвижението за права и свободи няма да се подпише за внасянето на проект за нова Конституция и няма да гласува за свикване на Велико народно събрание. Това обяви на брифинг в централата на партията лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след провелото се по-рано извънредно заседание на Централното оперативно бюро.

"Водени от основните принципи на устава, партията ни няма да подкрепи проекта на ГЕРБ. Според нас той е поредният удар срещу демокрацията и държавността", обяви той.  

"Проектът се отрича от общочовешките ценности - свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост и търпимост. Новата Конституция категорично не отговаря на заявеното искане за рестарт. Новата Конституция трябва да се приеме след сериозни дебати, трябва да се чуе мнението на гражданското общество, академичните и експертните среди", заяви още лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

"Проектът за нова Конституция се отрича от общочовешките ценности. Новата Конституция отказва правата на личността да бъдат издигнати във върховен принцип. Заседанието на ДПС продължава и по други теми и във връзка с новата сесия на Народното събрание", каза още той.


"ДПС няма да подпише внасянето на нова Конституция на Република България и ДПС няма да гласува за свикване на Велико Народно събрание. Това е нашата позиция", повтори Мустафа Карадайъ.

Новините от днес и със задна дата