петък, 28 август 2020 г.

Шефът на Бургаската полиция подаде оставка, напуска системата завинаги, след трогателна реч

  

                       Снимка: Труд 

Директорът на Областната дирекция /ОД/ на МВР - Бургас старши комисар Радослав Сотиров е подал заявление за напускане системата на МВР по собствено желание. Това съобщи пресаташето на полицията в морския град Цветелина Рандева.

С решението си старши комисар Сотиров е запознал днес ръководния състав на крайморската дирекция, като благодарил за добрите взаимоотношения и изтъкнал, че в Бургас е срещнал изключително стойностни и мотивирани хора. Комисар Сотиров е пожелал на служителите в ОД на МВР - Бургас здраве и нови професионални успехи, с които да надградят постигнатото до момента, пише в прессъобщението.

Радослав Сотиров бе на поста 11 месеца и това е втори път, в който той подава оставка. Първият път тя му беше поискана от премиера Бойко Борисов, след като той не допусна плажуващите на Росенец и не успя да овладее напрежението, което породи събралата се предварително на плажа група от активисти на ДПС. В един момент от събитията тогава се оказа, че полицията пази партийците и лятната резидентция на Ахмед Доган от протестиращи, водени от съпредседателя на "Да, България" Христо Иванов.

Сега той го напуска по "собствено желание".

Решението си той е оповестил тази сутрин в заседателната зала на управлението, съобщава "Флагман". По информация на медията събранието е продължило само 10 минути и е включвало освен благодарности за съвместната му работа с бургазлии и следните няколко слова:

"Напускам системата МВР завинаги. Бил съм директор на четири областни дирекции. Тук срещнах много стойностни хора. Аз може нещо да съм сбъркал, но съм сбъркал аз - не сте сбъркали вие. Имате потенциал и мотивация - работете, но най-важното е да не правите компромиси и да не оставяте разочарование след Вас, особено когато говорим за семейството (от този момент нататък очите му се пълнят със сълзи и той продължава с разкритие, което разчувства за първи път офицерския състав през всичките години служба, б. р.).

На абитуриентския бал на сина ми опитах да го прегърна. Той обаче реагира дистанцирано и не ме допусна. Каза: "Татко, защо чак сега поиска да ме прегърнеш? Късно е..."

След кратка пауза Сотиров се съвзе и продължи така:

"Бил съм в Ямболска област, Смолянска област, Пернишка област, София област. Тук срещнах изключително разбиране. Никого не виня, на никого не се сърдя и пак казвам - решението е мое, продиктувано е, но е мое. Всеки има чест и достойнство и някой път трябва да остане себе си с цената на много. Бъдете здрави, щастливи и успешни и продължете това, което правехме до момента, а ние надградихме. Тук има страшно стойностни хора, имате капацитет да продължите това нещо и силно се надявам този, който дойде след мен, да продължи. Това, което аз не съм успял, дай Боже, той да го надгради."

 

Новините от днес и със задна дата