петък, 28 август 2020 г.

Почина и д-р Емил Вакльов, син на починалия преди дни лекар

  

Снимка: Официален профил във Фейсбук на проф. Асен Балтов

Почина и синът на д-р Муса Вакльов - д-р Емил Вакльов. В "Пирогов" кардиологът от Благоевград издъхна след битка с коронавирус. От заразата на 23 август почина и баща му.

Д-р Емил Вакльов загуби битката с COVID-19. Той бе настанен за лечение в столичната клиника "Пирогов", където е и майка му, която е медицинска сестра и също е заразена.

Въпреки усилията на своите колеги и няколко спешни интубации, д-р Вакльов е издъхнал в ранимацията на болницата, където на свиждане преди два дни бе министърът на здравеопазването професор Костадин Ангелов.

Фамилията е от белишкото село Краище. Доктор Муса Вакльов бе личен лекар в родния си край, а д-р Емил Вакльов бе кардиолог в благоевградска частна болница.

Български лекарски съюз изказва своите дълбоки съболезнования на семейството, близките и колегите на починалия д-р Емил Вакльов - кардиолог от Благоевград и син на общопрактикуващия лекар д-р Муса Вакльов.

"С огромна болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на нашия колега. За броени дни изгубихме двама прекрасни лекари, посветили животите си на медицината и на своите пациенти.

Поклон пред неговата всеотдайност и смелост.

Д-р Емил Вакльов изгуби битката с коварната болест, но с достойнство изпълняваше своя професионален и морален дълг", пишат от БЛС и изказват дълбоките си съболезнования на семейството, близките и колегите на починалия лекар. 

Най-вероятно медиците са се заразили, докато се лекували болни от голямо шивашко предприятие в Разлог, където наскоро избухна заразата.

 

Новините от днес и със задна дата