събота, 29 август 2020 г.

Лоша новина от Гърция за българските туристи

  

Гърция удължава с три седмици повечето от ограниченията за чуждестранните посетители след увеличаване на случаите на COVID-19 в страната, съобщават световните осведомителни агенции.

Нарастването на новите случаи през последните седмици накара гръцките власти постепенно да наложат ограничения в столицата Атина и други зони, включително и на популярни острови в разгара на туристическия сезон. 

Гърция също така изисква посетителите от редица страни, сред които Белгия, България, Румъния, Малта, Швеция, Испания, Албания, Северна Македония и Обединените арабски емриства, да представят отрицателен PCR тест на влизане в страната. Властите на южната ни съседка ще забранят полетите до и от испанския град Барселона от понеделник, съобщава вестник „Катимерини“. 

Ограниченията ще бъдат удължени до 19 септември, съобщи заместник-министърът за защита на гражданите Никос Хардалиас, като добави, че Нидерландия ще отпадне от списъка. Полетите от и до Барселона и целия район Каталуния ще бъдат забранени, добави той. 

Гърция потвърди 270 нови случая на коронавирус този петък. В страната са регистрирани 9800 случая от началото на пандемията и 259 смъртни случая.

Новините от днес и със задна дата