петък, 28 август 2020 г.

Британското правителство алармира: Пазете се от тези 3 неща при пътуване в България!

  

Протестите, джебчиите и таксиметровите шофьори в Слънчев бряг - за тези три опасности британските власти предупреждава гражданите си, които планират пътуване до България. Това става ясно от официалния правителствен уебсайт на Обединеното кралство в секцията „Съвети за пътуващите в чужбина“.

Подобна информация има и за други държави, като целта е британските поданици да са запознати с какви проблеми могат да се сблъскат при евентуално пътуване. За България се уточнява, че има рестрикции, а полетите са ограничени. Пише, че британците не подлежат на карантина, но при връщането си във Великобритания - подлежат на 14-дневна самоизлоция. 

Протестите в България 

Британските власти обръщат специално внимание на антиправителствите протести у нас и предупреждават, че те трябва да се избягват, защото може да се стигне до ескалация на напрежение. Посочват, че демонстрации се провеждат най-често в центъра на София и около сградата на Президентството. 

Джебчиите 

Обръща се специално внимание на джебчиите и честите кражби на чанти в големите градове и морските курорти. Предупреждават, че подобни инциденти се случват в автобуси, влакове и оживени улици. "Наблюдава се увеличение на кражбите в автобуса от Несебър до Слънчев бряг", допълват британските власти. 

Таксиметровите шофьори 

Британските власти посочват, че редовно получават сигнали за грабежи и лошо отношение към туристите от таксиметровите шофьори в Слънчев бряг. Предупреждение има и за такситата на Летище София, като се посочва, че част от тях не са лицензирани и имат завишени цени.

Новините от днес и със задна дата