неделя, 16 август 2020 г.

Лекари забраняват смесването на краставици и домати

 Лекарите забраняват смесването на краставици и домати, а причината е...

Когато става въпрос за салата, хиляди комбинации са възможни и ни идват на ум. Хората по света ядат различни видове зеленчуци и продукти към тях като ядки, сушени плодове, сосове и т.н., но има определени съставки, които е най-добре да не се смесват.

Ще се изненадате, но най-популярната комбинация от зеленчуци, домати и краставици, всъщност може да бъде потенциално вредна за организма. Мислехте си, че няма как да сбъркате със зеленчуците? Учените са доказали обратното.

Защо не можете да комбинирате краставици и домати в салата?

Основната причина, поради която лекарите забраняват това, е, че тези зеленчуци имат различно време на храносмилане и усвояване.

Според аюрведичната медицина, когато комбинирате продуктите, трябва да знаете добре времето, за което те се усвояват, в противен случай единият продукт ще се усвои по-бързо, а другият ще остане в стомаха, което може да бъде вредно за здравето.Освен това, ако комбинирате такива храни, усвояването на хранителни вещества, както и захари, може да се забави.

По този начин консумацията на храни в определена комбинация няма да ви даде всички възможни ползи от тях. Нещо повече, ще почувствате подуване, гадене, изпотяване и храносмилателни проблеми./zdrave.to

Новините от днес и със задна дата