неделя, 16 август 2020 г.

Семейство си купи апартамент в Свети Влас, но се ужили жестоко

  

Възрастно семейство от Плевен твърди, че е ужилено от измамници в Свети Влас. За случая сигнализира Маргарита Хинова, която заедно със съпруга си харесва двустайно жилище в комплекс „Ялта” в Свети Влас, пише "Флагман".

Двамата предплатили 1000 евро преди сделката, след което били брутално изгонени от апартамента, по думите на Маргарита. Потърсени са и другите лица, замесени в сделката, но не са открити. 

Ето какво разказва Маргарита Хинова: "Харесахме двустайно жилище във ваканционен комплекс „Ялта” в Свети Влас с управител на комплекса Иван Тодоров от Ямбол. Сключихме предварителен договор с брокерката Наталия Горбанова, предплатихме 1000 евро и сделката трябваше да приключи до 30.07.2020 г., но ние бяхме изгонени от комплекса от този Иван Тодоров. Проблемът започна, когато той дойде да ни иска 270 евро – такса поддръжка. 

Ние дадохме парите и поискахме документ и договор с него, за да знаем какви са неговите и нашите задължения и проблемите започнаха – каза, че документ не дава на никой, тук били неговите правила и който не ги спазва, си заминава. Естествено, ние реагирахме на тези суми и той изгони колата ни от паркинга на комплекса, тъй като бил негова собственост. Поискахме документ да ни покаже, че е собственик, но такъв нямаше, но проблемите за нас станаха още по-големи до изгонването. 

Иван Тодоров изключи осветлението в частта на имота, каза да освободим терасата, защото била негова, каза да отиваме да си отваряме партиди за ток и вода, защото партидите били негови. Всичко това не е описано в договорите, нито в нотариалния акт. През това време брокерката каза, че документите още не са готови за приключване на сделката, той ни изгони и така си присвоиха 1000 евра. Парите, които му дадохме за такса поддръжка, ги върна като ги хвърли на земята, след като му казахме, че ние сме българи и няма да оставим нещата така. 

Ние сме пенсионери, съпругът ми е с две сърдечни операции и това ме накара още по-силно са се махнем, защото нямам сили да се боря с този човек. Ако бяхме млади, може би нямаше да посмее поне да говори, както си иска. Ние толкова се радвахме, купихме нови мебели и едно неподчинение на заповед на този цар и господар ни съсипа. Искам да Ви кажа, че ние не сме единствените, с които този господин постъпва така. 

Пиша Ви и от името на руско семейство, което не знае къде да отиде и какво да прави, за да се избави от този човек. Всяка година взима от тях 660 евро за поддръжка и не им дава никакви документи, а и никаква поддръжка няма. 

На никого от комплекса не дава никакви документи, а обира парите на хората, и всеки се страхува от него. Моля Ви кажете ми – към кого да се обърнем, за да бъдат взети някакви мерки, за да спре да обира хората и прави с тях, каквото си иска… Толкова ли няма закони в тази държава. 

Ние се спасихме срещу 1000 евро, но нека направим нещо да няма други като нас, тъй като аз чух когато брокерката каза, че има други готови и те да "купят". Този управител каза, че той е собственик на земята и на паркинга вътре и той може да прави, каквото си иска и да казва кой ще паркира и кой – не, като за събота и неделя трябва паркингът да е свободен за негови приятели. 

Разбрахме също, че това му е дългогодишна практика – бил е управител в комплекс „Русалка” и там е постъпвал така с руските собственици на имоти.

Моля Ви, направете нещо да спрем този човек и да няма други измамени, а тези, които плащат всяка година такса поддръжка – без да получават разписки и договори и да се прави поддръжка, защото този Иван Тодоров от Ямбол прибира пари от хората, укрива данъци и си играе игричките с хора като нас. Подала съм сигнал в полицията, в прокуратурата и Комисията за защита на потребителите и очаквам адекватна реакция от тях.”

Новините от днес и със задна дата