понеделник, 17 август 2020 г.

Деси Тенекеджиева осъди 7/8 на Слави Трифонов и bTV след 5-годишна сага

  

След години дела – Деси Тенекеджиева успя да осъди 7/8 на Слави Трифонов и bTV. Това е безпрецедентен случай в най-новата съдебна история – частно лице да осъди най-рейтинговото шоу, задържало се повече от 20 години в национален ефир и солидарно телевизията, която го излъчва, пише Tribune.bg 

Причината за съдебния иск са множество излъчени скечове в шоуто, в които екипът на Дългия се подиграва с нея. „С това решение ВКС ми върна доверието в българската съдебната система, което беше доста разклатено... Да, явно има и неподкупни съдии, които гледат обективно и отсъждат безпристрастно и независимо. Благодаря им!“, обяви Тенекеджиева във Фейсбук. „Преди 5 години започнахме една борба, която по нищо не предвещаваше, че ще е лека. 

Слави ми се обади по телефона веднага: „Недей да се занимаваш с глупости. Ела в шоуто ми. Винаги си била добре дошла. Ела и ме залей с чаша вода, ако искаш. Каквото искаш направи. Но не започвай безсмислени дела. Минимум 5 години ще продължи, ще загубиш сума пари за адвокати и такси, ще ни дъвчат с години в жълтите медии и накрая ще загубиш. Е да... беше прав, но само за някои неща“, разказва известната певица и актриса. 

Прогнозата за 5-те години по съдилища се оказва точна. „Да, за таксите и разходите също беше прав – бяха много и големи. Нo, всичко си струваше. Защото няма нищо по-важно от човешкото достойнство, името и честта. И се реших на тази стъпка, въпреки че съм човек с изключително развито чувство за хумор и самоирония. Защото всичко има граница. Важни са мярката и вкусът.

Години наред да свързват името ти не с професионалните, лични и обществени постижения, а с грозни и непристойни сравнения, епитети и обиди от национален ефир е недопустимо и подсъдно. За такива „шеги” трябва да има достоен отговор“, категорична е тя. 

Парите от обезщетението възнамерява да преведе на Фондация „Стоян Камбарев”, която вече 12 години дава криле на младите и талантливи български творци и реализира и продуцира техни проекти. „И това е едно от най-смислените неща в живота ми, с което искрено се гордея. Но най-важната победа е моралната“, подчертава тя.

Ще допълним, че адвокат Анна Попова /вляво на снимката/ до настоящия момент няма загубени дела в своята практика.

Новините от днес и със задна дата