четвъртък, 9 юли 2020 г.

Срамни изказвания! Иван Гешев: Неуспял политик опита да щурмува Зимния дворец, но с гумена лодка, а не с "Аврора"

"Прокуратурата няма намерение да бъде въвличана в дребни политически игрички, наближава година на избори, даже кампаниите са доста по-рано".

Така главният прокурор Иван Гешев коментира в Габрово акцията на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов, който заедно с активиста Ивайло Мирчев и общинския съветник от Бургас Димитър Найденов, дебаркира с гумена лодка на брега в близост до лятната резиденция на Ахмед Доган в парка "Росенец".

Там тримата забиха в пясъка българското знаме, а акцията предизвика сблъсък с пристигналите на място охранители, като по-късно установено, че двама от тях са от НСО.

Гешев описа акцията им в стил приказка: "Ако това е инцидент - опитът на един засега неуспял политик да щурмува Зимния дворец, мога да го определя като неуспешен. По няколко причини: Това не е Зимният дворец, той отиде с гумена лодка, а не с "Аврора". Явно се опитва да установи работническа селска власт, дали ще успее не мога да ви кажа...". Изказване обаче с което изрази ясна политическа позиция въвличаща прокуратурата в дребни политически игрички! Щеше да бъде различно, ако прокуратурата в лицето на Иван Гешев се беше въздържала от мнение.

Главният прокурор коментира и темата с незаконния боклук. По думите му, такава практика няма никъде другаде в Европа.

"Законите са за всички и не е редно богатите да си мислят, чя могат да си позволят всичко без последствия", каза той, след което заминава за Червен бряг, където бе открито тонове количество незаконен боклук, за което се твърди, че е свързано с разследвания по казуса бизнесмен Пламен Бобоков.


Новините от днес и със задна дата