понеделник, 18 май 2020 г.

Пожар в лятна резиденция край Бургас, свързвана с Ахмед Доган / обновена

                                            Снимка: Булфото

Пожар е избухнал днес малко преди обяд в почивен комплекс в парк "Росенец" в залива Отманли край Бургас. По първоначална информация става дума за лятната резиденция, в която почива почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

От пресцентъра на полицията уточниха, че сигналът за инцидента е получен в 11,40 часа. Съобщено било за силно задимяване във вилен имот, разположен до бившата хижа на "Траснвагон" в парка. Не се потвърждава информацията в някои медии, че огънят е лумнал именно в курортната база на вагоностроителния завод.

Пламъците тръгнали от подпокривната инсталация на сградата, покривът се е подпалил и огънят обхванал около 50 кв. метра. По първоначална информация пожарът е започнал заради късо съединение. Причините тепърва ще се установяват, пише "Флагман". 

Няколко екипа огнеборци са изпратени на място. Пламъците все още не са овладени, съобщиха пред bTV от пожарната в Бургас. Всички, намиращи се в комплекса, са били евакуирани и опасност за живота им няма.

На място има три противопожарни автомобила и служители на полицията, а частни охранители пазят района, съобщи БНТ.

Комплексът, известен като "летните сараи" на Доган, който се намира на около 20 км от Бургас, е един от най-охраняваните по Южното Черноморие и достъпът до него е възможен само по море. По информация на "24 часа" самият бивш лидер на ДПС в момента е там и е засегната новата му къща, построена за този сезон.

(Очаквайте подробности)


Новините от днес и със задна дата