четвъртък, 7 май 2020 г.

Жени Калканджиева: Тази провокация се превръща в част от системен тормоз

Калканджиева остава и без дом - Крими - Стандарт Нюз
"Мис България 1995" и шеста по красота в света Евгения Калканджиева се обърна към медиите с пост в профила си в социалната мрежа Фейсбук.

Вчера 45-годишната Калканджиева бе задържана от екип на Шесто РПУ след скандал със съседи.

Повдигнато ѝ е обвинение по Указа за дребното хулиганство, а Районният съд в София е решил, че ще гледа казуса след събирането на още доказателства.

Бившата "Мис България" призовава медиите да не стоят пред вратата ѝ, тъй като "усещането е за тормоз" и допълва:

"Нахлуха в дома ми. Причакват ме навсякъде. След като съдът оповести своето решение, ще отговоря на всички журналистически въпроси. Дотогава се надявам да не бъда притеснявана с обаждания. Дълбоко съм убедена, че битовата част от живота ми не би трябвало да предизвиква такова любопитство и внимание.

След като това вече е факт, мога само да подчертая, че нелицеприятната ситуация не е изолиран случай. Това е поредната провокация на съседите ми, която се превръща в част от системен тормоз не просто за мен, а и за семейството ми. Всички действия и думи от моя страна бяха подчинени на една едничка цел - да защитя дома и детето си.

Вярвам, че това е отговорност на всеки родител. Надявам се да бъда разбрана не само от онази част от обществото, които имат подобни на моите проблеми и се чувстват несигурни и притеснени в собствения си дом. Уверявам ви, че в момента се води разследване, не съм задържана, освобождаването ми от ареста не е срещу парична гаранция. В този спор между съседи, аз имам своята версия. Правото ще възтържествува в съда. Благодаря на всички приятели, които ме подкрепят. Обичам ви".

Преди две седмици съпругът на Жени Калканджиева също беше задържан за нанасяне на побой на друг съсед в кооперацията в столичния кв. "Бояна". Стефан Манов-Тачо беше пуснат на свобода срещу 5000 лева гаранция и оттогава не живее в жилището, където са съпругата му и синът им Георги.

Новините от днес и със задна дата