четвъртък, 7 май 2020 г.

Осем години съседи живеят с трупа на мъж и кучето му

Влизайки в жилищна кооперация, трябва да минете покрай 40 пощенски кутии, в една от които е натрупан огромен брой писма и вестници. Човекът осем години не е отварял кутията, тъй като отдавна е мъртъв, но... никой не забеляза това.
Осем години германецът Хайнц лежал до една от вратите на апартамента. Заедно със скелета му в апартамента са намерени и останките на любимото му куче Линус. Пенсионерът и кучето бяха открити съвсем случайно, когато по време на пожар всички жители на кооперацията бяха евакуирани. Хайнц обаче не отворил вратата, пожарникарите я разбили и намерили мъж и кучето му зад нея. Но защо никой не потърсил Хайнц, който е починал толкова отдавна? Историята на самотния пенсионер След като Хайнц се разделил със съпругата си, той си купил малък апартамент в Зенден (Северен РейнВестфалия). Един съсед разказа, че Хайнц е приятелски настроен човек, самотник.
Трябвало да напусне работата си в пекарната поради алергия към брашно. Анжелика от същата кооперация споделя, че е помагала на Хайнц, готвила му, когато той имал много работа: "Той беше много мил и особено сърдечен съсед", съобщава glas.bg. Обаче човекът, който рано се пенсионирал, ставал все по-слаб, хранел се малко, свалил почти 60 килограма, спрял да ходи с кучето. Линус започнал да го разхожда негов познат, след което съседите напълно спрели да виждат кучето. Анжелика единствена обърнала внимание на отсъствието на Хайнц.

Съседката на Хайнц, Анжелика, веднага разбрала, че нещо се е случило. Тогава Анжелика заподозряла, че нещо не е наред. На площадката тя усетила неприятна миризма, съобщила това на домоуправителя, но той решил, че миризмата е "напълно нормална". Съседката обаче не се успокоила, тя разбрала, че нещо се е случило, тъй като пощенската кутия на Хайнц била пълна.
Анжелика се обадила на здравната каса и попитала дали Хайнц има лекар. Служител я посъветвал да се обади в полицията. Тя потърсила управлението на кооперацията, органите на реда и дори се опитала да намери сина на Хайнц, но всичко това не довело до резултат. През цялото това време до къщата стояла колата на пенсионера, тя постепенно обрасла с трева, гумите спаднали, боята започнала да се лющи. Но по някаква причина никой освен Анжелика не обърнал внимание. И едва след няколко години станало известно, че Хайнц отдавна е мъртъв. „Той не заслужаваше такава недостойна смърт“, казва Анжелика. Аутопсия показа, че пенсионерът не е умрял в резултат на насилие. Сега полицията трябва да разбере защо никой не е участвал в "случая Хайнц" толкова дълго.

Новините от днес и със задна дата