четвъртък, 7 май 2020 г.

Окончателно: Излезе аутопсията на Д-р Пандова

Окончателно: Излезе аутопсията на Д-р Пандова, починала е от... - 0
Лекарката от столичната Спешна помощ, която издъхна преди дни, е била заразена с коронавирус. Това е потвърдено чрез PCR анализ, съобщи вчера секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.
Междувременно станала готови и резултатите от аутопсията, съобщава „Телеграф“.
Те също безспорно доказват, че д-р Нели Пандова е била носител на инфекцията, а коронавирусът е открит в белите ѝ дробове. Спекулациите около смъртта на 61-годишната лекарка се появиха, след като стана ясно, че тя е изписана от столичната болница „Св. Анна“ след два отрицателни теста. Д-р Нели Пандова е хоспитализирана, тъй като е развила пневмония.
Впоследствие обаче състоянието ѝ се подобрило. Когато се прибрала у дома, д-р Пандова дори изпратила есемес на свои колеги, в който споделила, че се чувства добре и диша леко.
Миналата събота обаче състоянието ѝ внезапно се влошило.

Още с пристигането ѝ в „Александровска“ се наложило лекарката да бъде интубирана. В продължение на 45 минути колегите ѝ от болницата се борили за живота ѝ. Въпреки усилията им д-р Пандова е издъхнала в Спешния център на лечебното заведение.
Тя е втората жертва на коронавиуса в бяла престилка, след като по-рано почина 43-годишната д-р Илиана Иванова от болницата в Сливен.

Новините от днес и със задна дата