вторник, 12 май 2020 г.

Цял блок в София живял с разлагащ се труп на мъж седмици наред

Цял блок в София живя с разлагащ се труп на мъж седмици наред СНИМКИ 18+ - 0
Софийски жител, който живеел сам, е починал в дома си. Човекът е живял като несретник и не е имал близки. Непоносимата миризма във входа е накарала съседите да потърсят помощ от институциите. След поредица обаждания от 10-ти този месец до 112, полиция, пожарна, гражданска защита и прехвърляне от институция на институция получават един и същ отговор от всички институции: "Направете протокол от събрание на входа и викнете ключар. Като влезете и намерите труп ни звъннете да дойдем".
Извиканият на място ключар казва, че не може да отвори, и че според него вътре им труп. Останалите ключари, на които се обаждат съседите отказват да дойдат, съобщава Агенция "Булфото".
Обитателите на блока взимат решение да се разбие прозореца на балкона и да се проникне в апартамента. Единия от съседите влиза и намира трупа.

Едва тогава на място пристигат екипи от 6-то РПУ, бърза помощ и следствена служба. Линейката отнася тялото. Единият от съседите на починалият е помолен да свидетелства при влизането в апартамента и си поставя противогаз, заради силната миризма.
Според закона, етажната собственост трябва да вземе решение, да разбие вратата, да намери труп и да подаде сигнал на 112, за да се изпрати полицейски екип на мястото. Това беше казано и на живущите от кооперацията на ул. "Рачка" 38.

Новините от днес и със задна дата