вторник, 12 май 2020 г.

Загубата на очакваното бебе, накарала Десислава да направи това, заради което падна от висок етаж

Стара Загора :: Тийнейджър бере душа в болницата след удар на кола ...
Десетки откликнаха на апела за помощ и дариха кръв за 29-годишната бременна жена, която падна от четвъртия етаж на болницата в Горна Оряховица.

Инцидентът стана на 10 май. Два дни по-рано бременната в петия месец Десислава Бончева била приета в АГ отделението. След преглед лекарите установили, че плодът е мъртъв и трябва да се предизвика раждане.

На жената била включена система с окситоцин, за да бъдат предизвикани контракции, като гинеколозите са я наблюдавали пред няколко часа.

В неделя около обяд обаче пациенти от терасата на Първо вътрешно отделение сигнализират за инцидент - млада жена била паднала отвисоко в двора на болницата. Веднага санитарките повикали Спешна помощ. 29-годишната Десислава била откарана в тежко състояние в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново с множество травми по цялото тяло - счупен таз, фрактура на челюстта, фрактура на глезен, гръдна травма, хемопневмоторакс, травма на черен дроб, счупени гръдни и лумбални прешлени, съобщи местният в."Борба".

Младата жена веднага била вкарана в операционната, където претърпяла животоспасяваща операция, а майка ѝ Петранка Спасова призова за кръводарители, тъй като Десислава се нуждае от непрекъснато кръвопреливане.

На апела ѝ са се отзовали десетки добри хора.

"Благодаря за всички, които станаха кръводарители за дъщеря ми. Безкрайно сме ви признателни и вярвам, че Бог ще ви възнагради за добрината. За сега необходимата кръв е набавена. Има повишение на хемоглобина. Молим се да оздравее. Счупванията са толкова много, че ще е нужно дълго възстановяване", заяви Петранка Спасова.

Тя допълни, че има подобрение в състоянието на дъщеря ѝ. Очаква се, когато то бъде стабилизирано младата жена да бъде транспортирана в "Пирогов".

Акушер-гинеколози от болницата вече са отстранили мъртвия плод от утробата на Десислава.

"Изпаднала бе в депресия, затова искаше да се самоубие. Детето бе чакано, дори купихме креватче. Това ѝ е първа бременност", каза още майката.

Районната прокуратура в Горна Оряховица разследва инцидента. Според първоначалната проверка на медицинския екип в Родилно отделение на болницата в Горна Оряховица се стигнало до заключението, че младата жена се заключила отвътре сама в стаята и се опитала чрез навързване на чаршафи да излезе през прозореца извън отделението.

Новините от днес и със задна дата