сряда, 20 май 2020 г.

Нови 4 жертви на Covid-19, броят на заразените за последните 24 ч. пак се покачи

Още четирима души с установена коронавирусна инфекция са починали през изминалото денонощие. Така броят на жертвите на Covid-19 у нас стана 116 души. Това заяви на брифинг секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Новите смъртни случаи са в София, Ямбол и Търговище. В столицата са починали 72-годишен мъж и 92-годишна жена. Мъжът издъхнал в "Пирогов", който е транспортиран от Дома за стари хора в гара Орешец, е бил с хронична сърдечна и бъбречна недостатъчност. 92-годишната жена е била на лечение в УМБАЛ "Света Анна". Тя е живяла в дома за стари хора в Кула и е страдала от артериална хипертония. 53-годишен мъж е издъхнал в МБАЛ-Търговище, като до момента не е установено той да е имал  придружаващи заболявания. Четвъртият починал е 36-годишен мъж в Ямбол, който е бил с декомпенсиран диабет.

През последните 24 часа са изследвани 1942 проби, от които положителен резултат са дали 33. 21 от новозаразените са настанени в лечебни заведения. Общият брой на потвърдените случаи е 2292.

Разпределението в страната: София - 12 (двама са приети на болнично лечение - съответно в "Пирогов" и ВМА, и 10 амбулаторни), Плевен - 4 нови случая, Благоевград, Видин, Пазарджик, Сливен и Ямбол - по 3, област Враца - 2 нови случая.

Активност на заболяването е установена в 8 области - 12 случая в София, Плевен -4, Благоевград, Пазарджик, Сливен и Ямбол - по 3, Враца - 1.

Един нов случай на заразено дете - 14-годишно в София, двама - сред медицинския персонал.

"Има 38 новоизлекувани. Пациентите, които са с по два отрицателни теста са в София, Бургас, Ямбол, Пловдив, Сливен, Смолян и Хасково", допълни доц. Димов.

В болница са настанени 285 души, от които 33 са в реанимация.


Новините от днес и със задна дата