неделя, 19 април 2020 г.

Изненадаха с празнични козунаци социални заведения и центрове в Бургас

Над 250 празнични козунаци  получиха като подарък социални домове, защитени жилища,  социални центрове за деца с увреждания или в неравностойно положение, Домът за възрастни хора "Анка  и Цвета Върбанови" и др.  
Инициативата е продължение на акцията, която стартира на Велики четвъртък с великденски жест към медицинските заведения ,които на първа линия се борят  с COVID-19.
Бившият  футболист на "Черноморец" Илиян Илчев достави  с личния  си автомобил до социални домове част от предвидените козунаци, а останалите доставки осъществиха  доброволци на общината и актьори  от Кукления театър с бус на театъра. Козунаците са  част от дарение от различни фирми, което получи  Община Бургас.
В първият етап на инициативата се включиха най-известния бургаски глас Тони Димитрова, директорът на Куклен театър - Бургас  Христина Арсенова, световния шампион по кикбокс Атанас Божилов, плувецът Цанко Цанков, който преплува Бургаския залив  и капитанът на  волейболния отбор "Нефтохимик 2010"  Николай Николов.

Те лично поднесоха великденската изненада на екипите от Отделението по инфекциозни болести  , Отделението по Спешна медицина, ОАРИЛ и Микробиологичната лаборатория в УМБАЛ.   

Новините от днес и със задна дата