четвъртък, 30 април 2020 г.

Фалшива новина накара майка да хване гората и да храни децата си с шума

35-годишна жителка на Лениногорск (Татарстан) избяга в гората заедно с малките си синове. Впоследствие стана фигурантка по съдебно дело. От регионалната прокуратура съобщиха, че жената заедно с двете си деца почти две седмици е живяла в колиба.
Първоначално те се хранили с взета от вкъщи храна - самун хляб и няколко луковици, но когато запасите свършили, жената започнала да храни децата си с шума. На 18 април големият син, възползвайки се от това, че майка му спи, излязъл от гората и се обърнал за помощ към работещи наблизо служители на петролна компания.
Вторите на свой ред подали сигнал в полицията, разказаха от следствието. Децата и майката били силно изтощени. В момента те са в болница. Мотивите за постъпката на жената и към момента не са много известни, но тя, както се вижда, има склонност към скитническия и отшелническия начин на живот. Било е установено, че по-рано тя вече е правила опити да се скрие в гората с единия от синовете си.
По данни на прокуратурата, самите деца са помогнали да се хвърли светлина върху случая. Преди да избягат в гората майката им заявила, че те трябва спешно да се спасяват: някой ѝ бил внушил, че в близко бъдеще всичките руснаци ще бъдат чипирани.
Жената много се изплашила и решила да избяга с децата. В началото на април, в разгара на епидемията от коронавируса, голяма популярност в мрежата придоби клип, в който се говори за "заговор на световното сенчесто правителство", което "крие истината" за чипирането на населението. Против автора е заведено дело./БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата