понеделник, 6 април 2020 г.

Хотелиери предлагат Слънчев бряг да приема преболедували коронавирус

Chaika Beach Resort, Слънчев бряг – Обновени цени 2020

В опит да се спаси туристическият сезон в Слънчев бряг, хотелиери предлагат тази година - вместо в курорта да се посрещат чуждестранни туристи, в хотелите да се възстановяват преболедувалите коронавирус.

Тази идея предлагат, не на шега, от Асоциацият на хотелиерите и ресторантьорите у нас.

Според тях така хем ще бъде поддпомогнат браншът, хем - здравеопазването.

В писмо до правителството от бранша предлагат да бъдат изпратени на място учени и вирусолози, които да тестват качествата на въздуха в курорта.

Идеята е част от базата на Слънчев бряг да се превърне в балнеосанаториуми или профилакториуми за преминалите през COVID-19. Предложението е да има и преференциални цени.

Досега в офертата са се включили около 10 хотела, а предложението важи след отмяна на извънредното положение.

Веселин Налбантов, зам.-председател на Асоциацията, обясни пред бТВ каква е идеята: "Морските течения на Слънчев бряг, Несебър и гората отзад - това съчетание създава уникална йонизация, която способства за лечение на всички видове вируси".

И така, както курортът години наред приемаше главно английски туристи, които се ползваха от олинклузив услуги, а Слънчев бряг стана известен като алкохолна дестинация, куророртът може да се превърне в лечебен комплекс, тъй като така или иначе туристи от чужбина най-вероятно ще липсват. 

А преди години Слънчев бряг е бил известен повече с кристално чистия си въздух, отколкото с баровете си, показва и справка в архивите на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Новините от днес и със задна дата