сряда, 22 април 2020 г.

Повдигнаха обвинения на Симона и Георги заради фаталната катастрофа с Милен Цветков

Двамата пасажери от джипа на 22-годишния Кристиан Николов, който помете и уби в катастрофа журналиста Милен Цветков, са привлечени към наказателна отговорност и срещу тях е образувано дело. Те са обвинени, че са опитали да скрият истината за фаталното произшествие на пътя и избягали, вместо да окажат помощ на пострадалия. Това съобщиха от Софийската районна прокуратура.

Шофьорът Кристиан, който седнал зад волана след употреба на марихуана и амфетамин, е задържан за 72 часа,  като се очаква всеки момент прокуратурата да поиска и постоянния му арест. 

Инцидентът стана навръх Великден. Няколко видеа от мястото на катастрофата показват как с висока скорост джипа на Кристиан удря мощно отзад колата на Милен Цветков, който чака на червен светофар.

По настилката няма следи от спирачен път, а другите двама пътуващи в колата на Кристиан напускат местопрестъплението.

Единият от тях - Георги,  е син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов от първия му брак. Късно снощи Георги каза, че не помни нищо от катастрофата, защото гледал в телефона си. Помнел само удара и въздушната възглавница. 

Симона от своя страна първа склонила да дава обяснения в полицията за инцидента, след като шофьорът Кристиан отказал да отговаря на въпросите на разследващите. 

Заедно с тримата задържани за катастрофата бе арестувана и майката на Кристиан, която ще отговаря, че е дала ключ от колата на сина си. Тя отрича обвиненията на разследващите и също бе пусната под гаранция.

На 21 април в Софийска районна прокуратура са докладвани материали, отделени и изпратени по компетентност от Софийска градска прокуратура. Те се отнасят именно до поведението и разпитите на двамата пътници, които са били в управлявания от Кристиан Николов автомобил по време на катастрофата.

В материалите е описано, че пред надлежен орган на властта – разследващ полицай при СРТП – отдел „Разследване“ – СДВР Симона и Георги съзнателно затаили истина по отношение на станали им известни факти и обстоятелства, свързани воденото срещу Кристиан Николов разследване за катастрофа в следствие на употреба на  наркотични вещества и довела до смърт на друг участник в движението.

Спрямо двамата обвиняеми са взети мерки за неотклонение - гаранция в пари в размер на по 10 000 лева за всеки. Разследването продължава.

Новините от днес и със задна дата