неделя, 26 април 2020 г.

Борисов огласи още падащи забрани и обяви важна новина за всички ученици / ВИДЕО

Днес министър Ананиев ще разреши инвитро процедурите. Има много жени и семейства, които имат нужда от това. Всички сме съгласни, че колкото и да има риск, другият риск е още по-голям. Това заяви премиерът Бойко Борисов при посещение на Южния парк, в който днес се провежда тестово допускане на майки с деца.
С него бяха здравният министър Кирил Ананиев, вътрешният министър Младен Маринов, столичната кметица Йорданка Фандъкова, ген. Венцислав Мутафчийски, шефът на РЗИ - София, както и образователният министър Красимир Вълчев. БЛИЦ припомня, че преди минути стана ясно, че вече парковете ще са отворени за родители с деца в специален диапазон от време.
Фандъкова огласи и до колко годишни деца ще може да бъдат разхождани в парковете и с какви уговорки.
"Следващото, което касае много родители и деца - 7-12 клас. Разпоредил съм да се предложи вариант за 7-и и 12-и клас, чрез който те да завършат физически училищата. Това им важи за кандидатстване, затова тези два випуска са с приоритетно значение. За другите вариант искам до 7-10 май. Кога ще се пускат и как ще се продължи. Искам да знам кога ще са кандидат-студентските изпити и матурите", каза той. "Мислехме на 29 май и 1 юни да са държавните зрелостни изпити, но ще ги изтеглим със седмица по-късно", каза Борисов.

„Имаме близо 60 починали с тежки съпътстващи заболявания. Искаме да предпазим хората и всички, които имат малко акъл, са казали, че България се справя отлично“, каза Борисов. „Медицински нищо не показва, че карантината трябва да падне по-рано. Карантината със сигурност ще остане и то за дълго време. При нас е свободия. Нека удържим натиска върху болниците. Това е основната ни цел“, призна Борисов. „Имаме още 500 празни легла. Това ни е границата. Искаме всички да оценят, че полагаме грижи за всеки един човек“, каза премиерът.
"Заради софиянци ще дадем възможност и на другите градове. Нека покажем, че сме дисциплинирани. Голяма борба", завърши той.

Новините от днес и със задна дата