четвъртък, 16 април 2020 г.

От Велики четвъртък всички богослужения ще се излъчват онлайн

Гледайте на живо във FB страницата на Община Бургас 
От Велики четвъртък до края на Страстната седмица всички  църковни богослужения ще се излъчват онлайн. Миряните ще могат да гледат службите на живо Катедрален храм "Св.Св. Кирил и Методий" във фейсбук страницата на Община Бургас :

https://bg-bg.facebook.com/Burgas.Municipality/

Ето кога ще са службите 

Велики Четвъртък 08.00 часа  и 18.00 часа

Разпети Петък         07.00  часа   и  18.00- часа

Велика Събота       08.00 часа и 23.00  часа


Тази договореност бе постигната на среща между  Общинския кризистния щаб   и Архиерейското наместничество в морския град още миналата седмица, след като Сливенският митрополит Иоаникиий призова енориашите през Великденските празници да останат по домовете си и да отправят своите молитви оттам.Онлайн ще бъде излъчена и тържествената вечерна служба на Възкресение Христово. 
Пасхата ще върви и на големи екрани пред катедралния храм както всяка година. Община Бургас ще постави и стикери на площада откъде ще може да се гледа богослужението.
Стикерите  ще бъдат поставени на нужното отстояние.Всички тези мерки се предприемат, с цел избягването на струпване на много хора на едно място и  ограничаване доколкото е възможно от зарязаване с короновирусна инфекция.
Храмовете ще останат отворени, затова администрацията е предприела нужните мерки,  но призоваваме бургазлии да останат вкъщи  и да гледат службите, които ще се предават на живо.

Новините от днес и със задна дата