сряда, 29 април 2020 г.

Кирил и Георги Домусчиеви и пристанищният оператор "БМФ Порт Бургас" ЕАД дариха хранителни пакети на стойност 300 000 лева

Кирил и Георги Домусчиеви и пристанищният оператор "БМФ Порт Бургас" ЕАД дариха хранителни пакети на стойност 300 000 лева. Те са предназначени за няколко категории хора в Бургас, които имат нужда от подкрепа по време на извънредното положение:

1. Семейства с малки деца.

Община Бургас поиска от директорите на всички училища и детски градини на своя територия списък със семейства , които имат нужда от такъв социален пакет. Тя вече разполага с необходимите адреси и телефонни номера. 1200 семейства ще получат хранителен пакет от това дарение двукратно. Той ще съдържа основни продукти - олио, варива, траен колбас, сирене, кашкавал, нещо сладко... Днес разносът стартира с Центъра за специална образователна подкрепа, бившето помощно училище. Там дарението ще получат 21 семейства. Раздаването продължава по списък през следващите дни.

2. Хора в затруднено положение.

Хора с различни заболявания, в бедност, самотни, но неотговарящи на изискванията за получаване на хранителна помощ по другите обявени програми, ще получат по тази. Тук бенефициентите отново ще са 1200 и раздаването двукратно.

3. От утре започва разнос на безплатна храна в Центровете за настаняване от семеен тип в Бургас. В тях са настанени 54 деца - без родители или изоставени от биологичните си родители. Те ще получават ежедневно закуска, подкрепителна закуска в 10 часа, обяд, следобедна закуска и вечеря.

 

Община Бургас благодари на "БМФ Порт Бургас" и на всички други дарители, които помагат на най-уязвимите хора по-лесно да преживеят тази пандемия, която постави на изпитание всички ни.


Новините от днес и със задна дата