понеделник, 20 април 2020 г.

24-часов арест за убиеца на Милен Цветков, няма спирачен път от джипа му

                             Снимка: Булфото
22-годишният шофьор, който връхлетя с джипа си върху колата на водещия Милен Цветков, е задържан за 24 часа в столичното Четвърто РПУ. Експертите не са установили никакъв спирачен път от гумите на джипа. Това заяви пред журналисти директорът на СДВР комисар Георги Хаджиев.

Инцидентът стана вчера около 18.18 часа на кръстовището на бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна" пред мол "Парадайс". Субаруто на Милен Цветков е изчаквало на червен светофар, когато е ударено от джипа "Ауди Q7". 22-годишният младеж, чиято самоличност все още не е обявена официално от МВР, е имал спътничка.

По думите на комисар Хаджиев, огледът на тежката катастрофа показал, че при удара субаруто на журналиста е изхвърлено на 20 метра напред.

Направеният тест за наркотици на виновния шофьор е показал употреба на канабин и амфетамини. Шефът на СДВР допълни, че младежът има книжка от 2016 г. и до момента е с едно регистрирано леко нарушение на Закона за движение по пътищата.

Очаква се прокуратурата да му повдигне обвинение за причиняване на смърт след употреба на упойващи вещества. По закон, предвиденото наказание е от 3 до 15 години затвор.

Убиецът на Милен Цветков идва от едрия бизнес! Ето как CA2772XA не признава червено! ВИДЕО


Новините от днес и със задна дата