вторник, 28 април 2020 г.

Оперираха бебето Анди, за което събраха над €170 000 за една нощ / ВИДЕО

5-месечният Андриян Илиев, чиято съдба трогна хиляди българи и само за една нощ те събраха над 170 000 евро за лечението му, снощи е бил опериран в германска болница. Момченцето се нуждаеше от чернодробна трансплантация, а донор стана неговият татко Димитър Илиев.

Анди е роден в края на ноември м.г. Когато е само на 45 дни, момченцето е диагностицирано с рядко вродено заболяване - неонатална холестаза и билиарна атрезия (липса на жлъчни пътища). А през януари родителите Димитър и Християна чуват още по-тежката новина от лекарите - Анди е развил цироза и състоянието му е критично.

"Обадиха ми се преди малко от болницата, операцията на Анди е минала добре, сега ще бъде в интензивното. На този етап са много доволни от това как се е случило. Много е важно и през следващите дни да стискаме палци да няма усложнения. Съпругът ми също е добре, неговата операция също е минала успешно. Много ви благодарим отново! Нямате представа колко съм щастлива в момента и колко съм ви благодарна", обясни майката във видеоклип, публикуван в социалните мрежи.

Тя и съпругът ѝ отправиха молба за помощ в края на февруари, тъй като лекарите даваха още 30 дни живот на сина им. Само за една нощ необходимите средства бяха събрани, а в средата на март семейството замина за Германия - дни преди границите да бъдат затворени заради карантината.

Месец по-късно момченцето бе подготвено за трансплантацията, а Християна обясни, че лекарите поддържат състоянието му стабилно с множество медикаменти.

"Лекарите успяват да удължат периода толкова благодарение на опита си и на множество медикаменти. Не е лесно, но държим фронта и вярваме! Благодарим ви за добрината. Пожелаваме да ви се връща многократно, под формата на здраве!", написа на 16 април майката.

Днес 5-месечният Анди и татко му Митко са в реанимацията на германската болница.

"Следващите дни са изключително важни, като се надяваме на най-добро развитие. Стискайте ни палци!", призова щастливата Християна.

Новините от днес и със задна дата