вторник, 21 април 2020 г.

Обвиниха и майката на Кристиан Николов, остава на свобода срещу 100 000 лв.

Софийската градска прокуратура повдигна обвинения на майката на 22-годишния Кристиан Николов, който уби с джип "Ауди Q7" журналиста Милен Цветков. Десислава Николова-Пешева, която е изпълнителен директор на Винпром "Карнобат", ще отговаря пред правосъдието заради това, че е дала на сина си автомобила, с който беше предизвикана жестоката катастрофата в София, съобщиха от прокуратурата.

Разследващите установили, че на 19 април Пешева е дала джипа, собственост на управлявано от нея търговско дружество, на сина си, който е бил под въздействието на амфетамин и канабис. Така тя е нарушила Закона за движение на пътищата - предоставила превозно средство на водач, употребил наркотици.

Самата тя още вчера отрече да е давала ключа от джипа на Кристиан и заяви готовност да съдейства на разследването. Днес бизнесдамата отказа коментар.

На Пешева е определена парична гаранция в размер на 100 000 лева.

За двамата пасажери в колата на Николов са събрани данни за това, че също са извършили престъпление - затаили истина. Данните са изпратени в районната прокуратура за образуване на друго дело, по което да им бъдат повдигнати обвинения, уточниха от държавното обвинение.

Става дума за сина на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов - Георги Иванов, и за приятелката на Кристиан - Симона. И двамата са напуснали местопроизшествието.

Новините от днес и със задна дата