петък, 13 март 2020 г.

Проф. Жеко Ганев обясни кой елемент убива COVID-19 за 2 секунди и как китайците са го използвали при лечението


Системите за озониране, които разработваме от години, могат да бъдат част от лечението на коронавируса. Това заяви професорът по електрофизика Жеко Ганев, цитиран от в. Труд.

Професорът по електрофизика Жеко Ганев От 29 години той ръководи фирма за физикохимични водни технологии „Елфи Тех” – Стара Загора, която е произвела над 1100 физикохимични пречиствателни станции за страната и света.
Проф. Ганев е критичен към мерките, които се прилагат в Европа за предотвратяването на разпространението на коронавируса и за предпазването на хората от зараза.
„Властите в Китай реагираха много бързо и стратегията им включва няколко елемента. Те правилно разбраха, че трябва да въздействат физически на вируса и направиха това, като до леглото на всеки заболял поставиха инсталация, която на базата на молекулярни сита задържа азота, но освобождава кислорода в помещението.

Така те са постигнали това, че до всяко легло на болен човек има концентрация на кислород, която е около три пъти по-голяма от обичайната. Продължиха с тази идея и с превръщането на този кислород в озон.
Атомният кислород унищожава коронавируса за 2 секунди“, добави той.

Новините от днес и със задна дата