понеделник, 23 март 2020 г.

Италия не е изоставена от ЕС! Програмите на ЕС се преразпределят и ще бъдат използвани за преодоляване на кризата. Става дума за 812 млн.евро от евросредствата


Резултат с изображение за „италия коронавирус“

Всички ние живеем в един солидарен Европейски съюз и искаме да покажем точно това на страните, които най-много са засегнати от пандемията, потвърди евродепутатът Андрей Ковачев.

Така че направленията, по които се действа, са две. Първото е запазване на човешкия живот и ограничаване на заразата. За целта трябва да се вземат всички възможни мерки. Вторият приоритет е подпомагане на европейската икономика, особено на тези сектори, които пострадаха най-много заради кризата от пандемията, отбеляза още евродепутатът.
Това са транспорт, туризъм, услуги, ресторантьорство.
Затова и ЕК предостави на европейския инвестиционен фонд 1 млрд.евро именно за оборотните кредити на малки и средни предприятия. Програмите на Европейския съюз се преразпределят и ще бъдат използвани за преодоляване на кризата. Става дума за 812 млн.евро от евросредствата.
На председателски съвет бе решено, че ще има сесия на 26 март от 10.00 часа. Но тя ще бъде дистанционна, за първи път ще се гласува по мейл, допълни Ковачев.

Новините от днес и със задна дата