сряда, 18 март 2020 г.

Венелина Гочева: Слави Ангелов е бил опериран, кракът му е счупен с нож, а лицето обезобразено

Снимка: Булфото

Издателят на в-к "24 часа" Венелина Гочева съобщи пред bTV, че колегата Слави Ангелов е бил опериран след жестокия побой снощи пред дома му на бул. "Дондуков". Тя подчерта, че побоят е бил с цел унищожаването му, а не грабеж.
"Той беше опериран, към него са подходили особено жестоко, нападнат е с железни прътове, кракът му е счупен с огромен нож, а лицето е обезобразено. Те са искали или той да умре, или просто да запечатат това посегателство", допълни тя.


Жестоко посегателство срещу разследващия журналист Слави Ангелов. Главният редактор на "168 часа" беше нападнат снощи и пребит с метални тръби, пред дома му на бул. "Дондуков" в столицата.
Жестокото посегателство е станало около 21 ч. от двама маскирани мъже. В момента журналистът е настанен в УМБАЛ "Царица Йоана" - ИСУЛ. Има наранявания по главата и крайниците, но е без опасност за живота.
Негови колеги са разговаряли с Ангелов, бил е контактен. Предположенията са, че нападението е свързано с неговата работа, затова в момента се преглеждат неговите последни публикации.
"Знам, че двама души са го чакали пред дома му. Третият човек е записвал побоя с телефон. Не са взели неговия лаптоп или портфейл - това не е нападение с цел грабеж. Преди малко се чух с шефа на ИСУЛ, правят му скенер, дано всичко да е наред", коментира издателят на в-к "24 часа" Венелина Гочева.
Издателят на "24 часа" разказа, че материалите и коментарите на Ангелов са били едни от най-четените в медийната група.
Главен комисар Ивайло Иванов заяви пред Нова телевизия, че версиите за жестокия побой са няколко. Една от версиите е за поръчка за покушение, свързана с работата му.
Комисар Иванов коментира, че подобно нападение над журналист е недопустимо. Самият Ангелов няма съмнение и предположение защо се е случило това. Най-важното е той да се стабилизира, каза комисар Иванов.
Той съобщи още, че Слави Ангелов има различни травми и няма пряка опасност за живота.
"Чух много неща относно това с какво е удрян. Имаме някаква представа как се е случило всичко, но не мога да коментирам. Има и информация, че побоят е записван, че има чукове, но не мога да потвърдя", обяви още главният комисар Ивайло Иванов.
"Колегите снощи за говорили с него, но предвид състоянието му тогава днес колегите ще проведат втора беседа. Побоят е свързан с работата му, което е недопустимо. Уверявам ви, че ще положим всички усилия. Ангажирани са колеги от Столична дирекция Национална полиция. Ще направим всичко възможно да задържим извършителите на това престъпление. Ангелов е стабилен, няма пряка опасност за живота. Надявам се, че стигнем до извършителите", обясни още Иванов.

Новините от днес и със задна дата