понеделник, 23 март 2020 г.

АПИ търси строител за северния обходен път на Бургас


Агенция "Пътна инфраструктура" обяви тръжна процедура за определяне на изпълнител при строителството на северния обходен път на град Бургас, с дължина 4,7 километра, съобщиха от Агенцията. Индикативната стойност на проекта е 52 910 000 лв. без ДДС, а средствата са от републиканския бюджет. Срокът за подаване на офертите е до 28 май 2020 г.

С изграждането на обхода транзитният трафик, идващ от Варна по път I-9 и продължаващ на юг по пътя София - Бургас, ще се изнесе извън центъра на града. По този начин ще се повиши безопасността на движение за пътуващите от Западна и Северна България като се избягна влизането в областния град.
Трасето на обходния път ще започва при 230-ти км на пътя Сарафово - Бургас, непосредствено след Атанасовското езеро и в близост до настоящото кръстовище, ще преминава на запад, заобикаляйки езерото, а след това ще се насочва към пътя Ветрен - Бургас, и ще завършва при 493-ти км на първокласния път при селскостопанския надлез.

Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети, както и локални платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се осъществява чрез 4 пътни възела.
Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца.

Новините от днес и със задна дата