неделя, 15 март 2020 г.

Бургаският кмет: 74 души са под карантина! Спешно проверяваме... ВИДЕО


„Няма регистриран случай на заразен с коронавирус в Бургас!“, това написа преди минути кметът на Бургас Димитър Николов е личния си фейсбук профил.

„74 наши съграждани в момента са под карантина, след завръщането си от рискови държави. След разговор с главния държавен инспектор - доц. Ангел Кунчев, с директора на ОД на МВР - старши комисар Радослав Сотиров и директора на РЗИ - д-р Георги Паздеров, въвеждаме още по-стриктен контрол по отношение на спазването на карантината. На всички адреси, където има регистрирани хора с карантина, на входните врати, ще бъдат разлепени обявления „карантина” с посочен срок на нейната продължителност.

Хората, които живеят в същото жилище също са в условия на карантина. Контролът за спазването на карантинните условия ще се извършва от съвместни екипи на полицията и Община Бургас“, уточни градоначалникът на Бургас.
ВАЖНО е да се знае Хората под карантина не са диагностицирани като носители на коронавирус!!! Те и хората, с които живеят, трябва да спазват 14 дневна изолация и после да си продължат нормалния живот.
Имаме готовност да ги подпомогнем с доставката на необходими за тях продукти. Тази услуга ще се осъществява от служители на Община Бургас. Обръщам се с призив към всички бургазлии да подават сигнали на 112, РЗИ, полицията и Общината, ако станат свидетели на хора, които нарушават карантината“, зове Николов.
„Сформираме екип от медицински сестри, които в момента не са на работа в училищата, да измерват температурата на всички пътници, които пристигат в Бургас с автобуси от София и Плевен. Транспортните фирми ще получат забрана за спиране на пътниците на междинни спирки в града. Слизането от автобуса ще става само на автогара Юг и автогара Запад“, каза още кметът на Бургас.
Припомняме, че вчера той заяви, че е готов да „затвори“ Бургас, ако се наложи.
Малко след трогателната реч на ген. Мутафчийски Димитър Николов призова бургазлии да останат по домовете си.

Новините от днес и със задна дата