вторник, 17 март 2020 г.

Валери Соловей: Кремъл крие 1600 убити от коронавируса, заразените в Русия скоро ще са 2 милиона (ВИДЕО)


Кремъл крие не по-малко от 1600 убити от коронавируса към средата на януари, заразените в Русия скоро ще са до 2 милиона при тази динамика на епидемията, твърди авторитетният руски политолог Валери Соловей пред Радио "Ехото на Москва", позовавайки се на данни от чиновници, "на които им е останала съвест".  Той сравнява ситуацията с тази след аварията в Чернобил.

Обсъжда се в Москва да бъде въведен комендантски час, като тази мярка носи политически характер, а не анти-епидемиологичен, смята Соловей.
Руските власти забраниха на чужденци да влизат в страната, затвориха държавните училища и ограничиха обществените събирания в Москва в опит да спрат разпространението на коронавируса. Забраната за влизането на чуждестранни граждани ще важи от 18 март до 1 май, изключения ще се правят за дипломати, самолетни екипажи и някои други категории служители, предава " Фокус".
Според неофициална информация всъщност заразените са не по малко от 160 000, а смъртните случаи са най - малко 1500. Източник:faktor.bg

Новините от днес и със задна дата