вторник, 17 март 2020 г.

Отцепиха Летище София и автогарата заради пътници с висока температура


Летище София и международната автогара в София бяха отцепени от полиция тази нощ заради пристигнали пътници с висока температура, съобщи БНР.

Полиция и линейки се струпаха на летището и автогарата, медицински екипи измерваха температурата на всички пътници.
Какви са случаите
Летище София беще отцепено заради 4-годишно дете с висока температура, пристигнало от Великобритания. То е прието в болница
Тревогата на автогарата беше предизвикана от жена (според БНТ 19-годишно момиче), пристигнало с автобус от Испания. Жената влязла в България през Видин, а при пристигането ѝ в София, е откарана в болницата на МВР.
Останалите пътници попълнили декларации с данни за контакт, за да бъдат намерени, ако се налага.
В МВР-болница е приета и жена, пристигнала с автобус от Франция. На този етап няма информация, че тя е проявила симптоми на коронавирус.
От 00:00 часа на 18 март със заповед на министъра на здравеопазването временно се забранява влизането на територията на България на гражданите на Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Корея, Франция, Германия, Нидерландия, Швейцария, Великобритания и Северна Ирландия.

Изключение са гражданите с постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на България и членовете на техните семейства. Това нареди здравният министър със своя заповед.

Новините от днес и със задна дата