неделя, 15 март 2020 г.

Борисов: По 1000 лева допълнително, за медиците!

 
Премиерът Бойко Борисов се срещна днес с президента Румен Радев заради извънредното положение, въведено заради коронавируса. В разговора в президентството участва и председателят на Националния кризисен щаб ген. Венцислав Мутафчйски, който вчера предложи да бъдат въведени още по-строги мерки.

"В този момент е нужна пълна мобилизация, строгите мерки ще бъдат ефективни, само ако всеки осъзнае своята отговорност.В интерес на всички е да изпълняваме стриктно ограничителните мерки. Моят призив е да не се поддаваме на паниката. България и светът преминават през тежки изпитания, това налага пълна мобилизация на материалните ресурси и моралните сили.
Ще подложи на изпитание здравната система и всички социални служби на държавата. Борбата днес е за всеки българин", заяви държавният глава.
Той подчерта, че неговият призив днес е: "Единство и солидарност"
"Да изразим своето уважение към българските лекари и медицински сестри. Нашето оцеляване зависи от тях. 30 години българите се спасяват поединично, но този смъртоносен вирус ни кара да се осъзнаем", каза още той.

Започна изказване и на премиера. Той заяви, че най-спешното е да бъдат защитени лекарите - затова веднага ще бъде прието решение всички медици да получават по 1000 лева допълнително възнаграждение.

Новините от днес и със задна дата