петък, 7 февруари 2020 г.

Кой и защо не трябва да пие минерална вода

Кой и защо не трябва да пие минерална вода
Без вода човек не може да оцелее повече от няколко дни. В човешкото тяло има около 70 – 75 % вода. Ето защо ако не приемаме достатъчно течности, тялото ни започва да страда и да се появяват различни заболявания.

Оказва се обаче, че трябва да внимаваме и каква вода пием. В търговската мрежа най-често се предлага минерална, изворна и трапезна вода.
Лечебната минерална вода се счита за полезна за здравето. Има обаче противопоказания, за които диетолозите разказаха. Според експертите пиенето на такава вода не се препоръчва на здрави хора.
Здравите хора могат да пият минерална вода без ограничения (като се вземе предвид разумният дневен прием на вода като цяло). Можете да изчислите личната си течност, като умножите собственото си тегло (брой килограми) на 30 милилитра.

Що се отнася до лековитата минерална вода, трябва да я пиете внимателно. Такава вода се разделя на алкална и кисела, предписва се строго според показанията и изобщо не се препоръчва да се пие от здрав човек. Алкалната минерална вода се предписва при язви или гастрити, докато киселинните минерални води при тези заболявания са табу./zdrave.to

Новините от днес и със задна дата