вторник, 4 февруари 2020 г.

Шампионът Дионте Уайлдър засипа с похвали Кубрат Пулев


Дионте Уайлдър, който е шампион в тежка категория на бокса във версия WBC, даде голямо интервю преди предстоящия реванш срещу Тайсън Фюри.
Дългоочакваният мач е в Лас Вегас на 22 февруари.


Бронзовия бомбардировач, който още е непобеден в професионалната му кариера, говори не само за съперника в следващия бой, но и за останалите конкуренти в категорията. В интервюто пред ESPN бе споменат и българинът Кубрат Пулев.
"Той е смел и силен. Не съм го гледал в твърде много мачове, но това, което съм виждал, ми харесва. Прави страхотни боеве, например срещу Кличко. Има силна воля, силна психика."
Думите на Уайлдър вероятно идват като изненада, двамата с Пулев не са били спрягани за мач помежду им, а и Дионте никога досега не бе споменавал Кубрат като конкурент.
Далеч не толкова ласкави са думите на американеца за Антъни Джошуа, който ще брани трите си титли именно срещу българина през тази пролет.
"Просто един страхливец, нищо повече. Нямам какво повече да кажа", лаконичен бе Уайлдър, запитан за британеца.
Дионте анализира най-дълго Тайсън Фюри, срещу когото ще се изправи за втори път съвсем скоро.
"Забавен тип, освен това и качествен боксьор - описа го американецът. - Той е струя свеж въздух в тежката категория, а и боевете ми с него са голяма реклама за бокса.
Преди винаги аз бях този, който вършеше работата по промотирането, говореше и създаваше шоуто. Сега сме двамата, Тайсън е добър в това. Така е и сега, мачът ни се чака с огромен интерес и заради двамата, не само, защото аз участвам."
За Анди Руис:
"Разочарован съм, възлагах му големи надежди. Исках да го видя като шампион за дълго време, да стигнем и до мач за обединяване на титлите... Той има сходен на мен произход и път в бокса, бил е на път да остане бездомник... Когато получиш такава възможност, каквато той имаше, не бива да я изпускаш. И, особено, след като си нокаутирал и детронирал шампиона. Нямаш право да изпускаш такъв шанс."
Любопитно е мнението му за Джарел Милър, който също се спряга за евентуален негов следващ съперник. Както и за Дилиън Уайт. Двамата бяха уличени с допинг в предходните 12 месеца.
"Милър е идиот. Имаше уговорен мач с Джошуа и го пропиля, а щеше да вземе милиони. И то по такъв начин, да се издъниш с допинг...
И в този ред на мисли, стигаме до другия - Дилиън Уайт. Още един допингиран. Но той пък е паталогичен лъжец, така че - какво очаквате?"/corner.dir.bg

Новините от днес и със задна дата